Συστάσεις για την εξάλειψη του μύκητα των ποδιών

Συστάσεις για την εξάλειψη του μύκητα των ποδιών

Ο μύκητας των ποδιών εμφανίζεται κυρίως όταν ένας μύκητας μολύνει ένα ή περισσότερα από τα νύχια σας. Το πρώτο σύμπτωμα είναι ένα κίτρινο ή άσπρο σημείο κάτω από τα νύχια, ειδικά αυτά των ποδιών. Καθώς ο μύκητας εξελίσσεται προκαλεί ότι χάνει τα χρωματιστά και επιστρέφει gruesa. Το Este είναι ένα πρόβλημα που δεν είναι ωραίο να το δεις.

Μερικοί παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μύκητα στα νύχια των ποδιών είναι: και το Σουδάρ, που εργάζεται σε ένα δωμάτιο βρεγμένο, χρησιμοποιήστε κάλτσες και παπούτσια που εμποδίζουν τον αερισμό και δεν απορροφούν τον ιδρώτα, περπατώντας χωρίς παπούτσια σε χώρους με υγρασία στο κοινό πισίνες, γυμναστήρια και ντους, έχουν πόδι αθλητή, έχουν τραυματισμούς στα νύχια, έχουν διαβήτη, προβλήματα κυκλοφορίας ή ένα σύστημα ανοσοποίησης εξασθενημένο.

Πώς να εξαλείψετε τον μύκητα των ποδιών;

  Σε περίπτωση που έχετε αυτόν τον μύκητα, σας αφήνουμε αυτές τις συμβουλές:

1.Χρησιμοποιήστε ξύδι μήλου. Βυθίστε τα πόδια σας σε 1 λίτρο ζεστό νερό και μισό φλιτζάνι ξύδι μήλου. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε το ξύδι του μήλου απευθείας στο νύχι που έχει μολυνθεί με μία βούρτσα τρεις φορές την ημέρα.

2.Το σκόρδο κάνει θαύματα. Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιμικροβιακό που χρησιμεύει στην εξάλειψη του μύκητα στα νύχια των ποδιών. Βάζουμε σε βράση πέντε δόντια σε ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια σε μια μπανιέρα βάζουμε τα πόδια καθαρά για 15 λεπτά. Επαναλάβετε για 4 συνεχόμενες εβδομάδες ή μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Επίσης, μπορείτε να αλέσετε 2 δόντια σκόρδου σε ένα μπουκάλι με φωτεινότητα των νυχιών και να προσθέσετε 5 σταγόνες λεμόνι σε 5 σταγόνες λευκού ιωδίου. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 εβδομάδες. Ανακινήστε καλά και απλώστε ένα βερνίκι στα νύχια σας για 15 συνεχόμενες ημέρες. Στα 16 αφαίρεσα το σμάλτο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί ο μύκητας.

3.Χρησιμοποιήστε αλάτι.  Πλύνετε τα πόδια σας και αφήστε τα νύχια σας βρεγμένα. Βάλτε μια χούφτα αλάτι στα νύχια σας και βάλτε μερικές κάλτσες, επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα.

4.Το λάδι του δέντρου του τσαγιού. καταστρέφει τα πάντα. Μερικές από τις φυσικές πιο αποτελεσματικές θεραπείες κατά των μυκήτων των νυχιών είναι το λάδι του δέντρου του τσαγιού. Εφαρμόζει λάδι τσαγιού δέντρου απευθείας στο νύχι, 2 ή 3 φορές την ημέρα για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια

Όταν υπάρχει ένας μύκητας στο νύχι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπεία στο σπίτι, επειδή η ονυχομυκητίαση είναι εγγενώς δύσκολο να αφαιρεθεί και οι θεραπείες στο σπίτι δεν παρέχουν την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για τη θανάτωση της λοίμωξης, ειδικά εάν έχει προχωρήσει.

Εάν ο μύκητας είναι πολύ προχωρημένος, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο ή δερματολόγο , ειδικά εάν έχει φτάσει στη ρίζα του νυχιού, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητη η εφαρμογή θεραπειών που επιβλέπονται από έναν ειδικό, ως αντιμυκητιασική στοματική ή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρφί .

Αλλά σε αρχικά και ενδιάμεσα στάδια, είναι δυνατόν να αποκτήσετε έναν φαρμακοποιό θεραπείας για να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια, προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της ονυχομυκητίασης τόσο αποτελεσματικά.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η θεραπεία του μύκητα στα νύχια, η οποία παρέχει αποτελέσματα ορατά σε τέσσερις εβδομάδες, βοηθώντας στην αποτροπή της εξάπλωσης της λοίμωξης και της επανεμφάνισής της χάρη στη σύνθεσή της. Διαβάστε τις οδηγίες για αυτό το προϊόν πριν από την εφαρμογή και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό.

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από μύκητες στα νύχια

Εάν έχετε καταφέρει να εξαλείψετε τον μύκητα στα νύχια ή, αντίθετα, δεν έχετε υποφέρει και θέλετε να το αποτρέψετε, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των πιθανοτήτων μόλυνσης.

Εδώ, εξηγούμε πώς να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από μύκητες στο νύχι με τα ακόλουθα κλειδιά

Χρησιμοποιήστε παπούτσια που ταιριάζουν τόσο καλά στα πόδια σας για να αποφύγετε το συνεχές τρίψιμο και υπερβολική εφίδρωση. Αγοράστε παπούτσια στο μέγεθός σας και αποφύγετε εκείνα που είναι πολύ στενά μπροστά θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση και άλλα προβλήματα του ποδιού, όπως οι κάλοι στα δάχτυλα.

Επιλέξτε παπούτσια κατασκευασμένα με υλικά που περνάνε σωστά το πόδι σας, ξεχνώντας όσους προτιμούν τον ιδρώτα του ποδιού.

Αλλάζετε τακτικά τις κάλτσες και αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν για τουλάχιστον 24 ώρες, οπότε είναι σημαντικό να εναλλάσσεστε με τη συχνότητα. Συνιστάται η χρήση αποσμητικού και αντιιδρωτικού ποδιού για τον έλεγχο της εφίδρωσης.

Αποφύγετε να περπατάτε χωρίς παπούτσια σε δημόσιες πισίνες, ντους και αποδυτήρια. Αυτή η συνήθεια μπορεί να προωθήσει την εξάπλωση μικροοργανισμών που προκαλούν μύκητα στα νύχια και επίσης στα πόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *