Υπάρχει μια προπόνηση στην κολύμβηση για να χάσετε βάρος;

Υπάρχει μια προπόνηση στην κολύμβηση για να χάσετε βάρος;

Με το καλοκαίρι τόσο κοντά, σίγουρα θα κάνετε προπόνηση εάν υπάρχει μία προπόνηση στο κολύμπι για να χάσετε βάρος. Η απάντηση είναι ναι. Σε αυτό το άρθρο θα σας διδάξουμε μερικές ασκήσεις ώστε να χάσετε βάρος κολυμπώντας.

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα τόσο γεμάτο που βοηθά στην καύση θερμίδων, έτσι ώστε να χάσετε βάρος και επίσης είναι πολύ καλό για τη βελτίωση του καρδιαγγειακού σας συστήματος. Όταν σημειώνει σχεδόν όλους τους μυς του σώματός σας, έτσι ώστε αυτό το άθλημα να είναι εξαιρετικό για να τονίσετε ολόκληρο το σώμα σας.

Πώς να χάσετε βάρος κολυμπώντας;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το κολύμπι βοηθά στην καύση θερμίδων και μία συνεδρία μισή ώρα μπορείτε να κάψετε μεταξύ 90 -550 θερμίδων (ανάλογα με το βάρος σας).

Ασκήσεις για να χάσετε βάρος με κολύμπι

Η ένταση της προπόνησής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής που έχετε και τη φυσική σας προετοιμασία. Εάν οι νέοι εμπειρογνώμονες δεν συνιστούν να εκτελέσετε μια εντατική εργασία.

Εδώ αφήνετε ένα μικρό παράδειγμα της ρουτίνας που μπορείτε να κάνετε:

  • Χρόνος για κολύμπι: 30 λεπτά.
  • Σειρά ασκήσεων: Σειρά 25 ή 50 μέτρων.
  • Στυλ: Συνιστάται να ξεκινήσετε με μια μπροστινή ανίχνευση ή πίσω.
  • Διαλείμματα: Κάντε διαλείμματα όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα αργότερα για κάθε σειρά.

Αν έχετε ήδη μεγαλύτερη εμπειρία στην κολύμβηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα στυλ πιο προηγμένα, όπως η πεταλούδα ή το στήθος, τα οποία θα απαιτήσουν περισσότερα για το σώμα σας και μπορεί να σας κάνουν να χάσετε περισσότερο βάρος κολυμπώντας, αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να ξεκινήσετε αργά μέχρι το σώμα να το συνηθίσει.

Από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι το κολύμπι έχει 4 κύρια στυλ:

  • Στυλ ανίχνευσης
  • Πίσω στυλ.
  • Στυλ στήθους (ή πρόσθιο).
  • Στυλ πεταλούδας.

Πλεονεκτήματα της κολύμβησης για απώλεια βάρους 

Το Nadar έχει πολλά πλεονεκτήματα και μερικά είναι πολύ καλά, πάνω απ ‘όλα, αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Περισσότερες θερμίδες με λιγότερη προσπάθεια

Μπορείτε να κάψετε την ίδια ποσότητα θερμίδων στο νερό από το να κάνετε μια προπόνηση στην ξηρά και με λιγότερη προσπάθεια. Ενώ σε μια προπόνηση στο πεδίο, η συχνότητα της καρδιάς σας μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ των 130-150 παλμών στο νερό θα είναι μεταξύ 120 και 140 παλμών.

¿Το λέτε αυτό; Καίτε θερμίδες με ένα λιγότερο άγχος για το σώμα μας.

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή δραστηριότητα  

Το κολύμπι βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην επέκταση των πνευμόνων, για αυτό που σταδιακά αποκτά ένα ακόμη επίπεδο αντίστασης, έτσι ώστε να επιτρέπεται η άσκηση για μία περίοδο περισσότερο, χωρίς να κουράζεται.

Αυτό θα βοηθήσει στην άσκηση για περισσότερο χρόνο χωρίς κατ ‘απαίτηση στο σώμα σας και να ξέρετε ότι όσο περισσότερο ασκούμε, περισσότερες θερμίδες πρόκειται να κάψουν.

Προστατέψτε τις αρθρώσεις σας

Εάν υποφέρετε από παχυσαρκία, ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε κατά την άσκηση στην ξηρά είναι ότι μπορείτε να βλάψετε τις αρθρώσεις σας. Έτσι, γενικά, σε άτομα με υπέρβαρο συνιστάται να ασκείστε στο νερό πριν από οποιαδήποτε άσκηση στην ξηρά.

Αυτό οφείλεται στο ότι το νερό είναι “πιο ελαφρύ” χάρη στην αρχή του Αρχιμήδη και αυτό που είναι γνωστό ως “εμφανές βάρος”. Για να το καταλάβουμε γρήγορα, η αρχή του Αρχιμήδη δηλώνει ότι, κατά την κατάδυση, το σώμα μας κάνει μια δύναμη «ώθησης» για ένα μέρος του νερού και αυτό είναι που αισθανόμαστε πιο ελαφρύ.

Τώρα και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χάνετε βάρος κολυμπώντας! Το Akordate δεν ξεκινά τόσο απότομα, αλλά με έναν ρυθμό προπόνησης αρκετά ελαφρύς, για τα πάντα αν δεν έρθετε, η φυσική δραστηριότητα κάνει μια καλή στιγμή.

Φτιάξτε τη δική σας ρουτίνα ασκήσεων και βιαστείτε να φτάσετε στο νερό … ότι το καλοκαίρι είναι κάθε φορά πιο κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *