Σωματική δραστηριότητα

Σωματική δραστηριότητα

Έτσι μπορείτε να διατηρήσετε ένα κανονικό βάρος σε περίπτωση που καταναλώνετε την ίδια ποσότητα ενέργειας με αυτήν που καταναλώνετε. Εάν θέλετε να μειώσετε το υπερβολικό βάρος σας, πρέπει να καταναλώσετε περισσότερη ενέργεια από ό, τι καταναλώνετε.

Η επαρκής τακτική σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ως παράδειγμα μιας τέτοιας δραστηριότητας μπορεί να δώσει πεζοπορία ή rezkejšiu περπάτημα, ποδηλασία, κολύμπι, εργασία στον κήπο, χορό και ούτω καθεξής.

Εάν είστε σε μέση ηλικία ή μεγαλύτερος, ή εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, εάν προηγουμένως δεν ασκήσατε και σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα απαιτητικό πρόγραμμα άσκησης με δική του πρωτοβουλία, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες και τη φυσική σας κατάσταση.

Ένα παράδειγμα

Συνιστάται να εξεταστείτε για να μάθετε την τρέχουσα φυσική σας κατάσταση και να αποκαλύψετε τυχόν προβλήματα. Εάν είστε υγιείς, ο γιατρός σας μπορείτε να συστήσετε ένα πρόγραμμα τακτικής μακροχρόνιας σωματικής δραστηριότητας.

Είναι καλύτερο να κάνετε αεροβικές ασκήσεις όπως τζόκινγκ, κολύμπι και περπάτημα με λογικό ρυθμό για συνολική διάρκεια 30 λεπτών ή περισσότερο για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας ή καθημερινά. Αυτό θα δώσει στην καρδιά και τους πνεύμονές σας καλή προπόνηση και ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να κάψετε υπερβολική ενέργεια.

Για παράδειγμα, 90 κιλά που ζυγίζουν το άτομο που λαμβάνει την ίδια ποσότητα ενέργειας με πριν, αλλά η μέρα που πέρασε ο Ρέζκο με τα πόδια 3 χιλιόμετρα, μπορεί να είναι ένας χρόνος για να μειωθεί το βάρος του κατά περίπου 7 κιλά.

Εκτός από τον έλεγχο του βάρους, βοηθά στη σωματική δραστηριότητα να μειώσει την ψυχική ένταση, να προωθήσει την κατάσταση μη καπνίσματος, να διατηρήσει σε υποκείμενο επίπεδο, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και καλό για τους διαβητικούς.

Load Training – όπως, για παράδειγμα, προπόνηση στο γυμναστήριο – είναι επίσης κατάλληλο για εσάς. Αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη, αναπτύσσει μυϊκή ευελιξία και δύναμη και χτίζει μυϊκή μάζα. Επιπλέον, επιταχύνει την ανταλλαγή μεταβολισμού.

Εάν είστε υγιείς και έχετε λιγότερο από 50-60 χρόνια, ασκήστε 8 έως 10 διαφορετικές ασκήσεις σε 8 έως 12 επαναλήψεις. Εάν είστε ηλικιωμένοι ή εάν έχετε προβλήματα με την καρδιά, το καλύτερο είναι να εκπαιδεύσετε 10 έως 15 επαναλήψεις με μικρότερο βάρος.

Ό, τι κι αν κάνετε, κάντε το με χαρά, κάντε το με ειλικρίνεια και με πάθος. Μην πάρετε τη σωματική δραστηριότητα όπως μια μόδα. Ομοίως, ως διατροφικές συνήθειες, πάρτε την άσκηση ως αφοσίωση στον εαυτό μου.

Πώς να διατηρήσετε χαμηλότερο βάρος

Εάν καταφέρατε να χάσετε βάρος, θεωρήστε την προσωπική σας επιτυχία! Και πάλι, χωρίς να κερδίζεις, είναι συχνά μεγαλύτερη πρόκληση – αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η δέσμευση να υπομείνει στον νέο υγιή τρόπο ζωής τους. Εάν το κάνετε, θα:

  • έχετε μεγαλύτερο αυτοέλεγχο στη διατροφή και καλύτερες διατροφικές συνήθειες.
  • θα νιώσετε πιο δυνατά?
  • λιγότερο κυκλοθυμική
  • συνολικά φαίνονται καλύτερα.

Όταν φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος:

Προσθέστε μια επιλογή 800 kJ διαφορετικών τροφίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Εάν έχετε αλλάξει το εύρος της πρακτικής τους, αναλόγως για να προσαρμόσετε τη διατροφή.

Παρακολουθήστε τα κατάλοιπά σας, τι τρώτε και πόσο συχνά ασκείστε, ώστε να γνωρίζετε, πώς να προσαρμόσετε τη δόση της τροφής και της άσκησης. Προτιμήστε φρέσκια, χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα, χρησιμοποιήστε μια λίστα αγορών και μην πηγαίνετε για αγορά, όταν πεινάτε.

Προγραμματίστε το γεύμα σας. Εάν βρίσκεστε σε πάρτι ή τρώτε μακριά από το σπίτι, σκεφτείτε εκ των προτέρων, ως τον ευκολότερο τρόπο να διασφαλίσετε ότι και εσείς δεν θα σπάσετε τη διατροφή σας. Όταν το σουηδικό τραπέζι το γεύμα επιλέγει με διακριτικότητα και ελέγξτε τις μερίδες σας.

Όταν πεινάτε μεταξύ των γευμάτων, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή φάτε ένα κομμάτι φρούτων – αλλά προσπαθήστε να μείνετε έξω από την κουζίνα.

Όταν λαχταράτε για ένα φαγητό υψηλής ενέργειας, δεν χρειάζεται να το αρνηθείτε εντελώς, αλλά να σας αφήσουμε από αυτό μόνο μια μικρή ποσότητα. Αν όμως δεν εμπιστεύεσαι, δηλαδή μπορείς να μειώσεις, μην σε αφήσεις καθόλου καλύτερα.

Μείνε ενεργός ! Μην σταματήσετε το πρόγραμμα άσκησής σας.

Αν επιστρέψετε στις παλιές κακές συνήθειες. Εάν η ολίσθηση και η επιστροφή είναι σε παλιές συνήθειες, σκεφτείτε το, το σφάλμα θα μπορούσε να συμβεί – είναι μόνο λάθος, όχι μόνιμη νίκη. Μπορείτε να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο. Σημειώστε τις ακόλουθες συμβουλές:

Ξεχωρίστε, εάν είστε πραγματικά πεινασμένοι, ή έχετε απλώς μια καταναγκαστική κατανάλωση (ψυχική επιθυμία μετά το φαγητό).

Όταν πρόκειται για εθισμό στα τρόφιμα, ρυθμίστε το ξυπνητήρι για διάστημα 15 λεπτών και περιμένετε ή κάντε το πριν τρώτε κάτι διαφορετικό. Αυτό θα βοηθήσει να καταστείλει την επιθυμία για φαγητό.

Εξαερίστε το άγχος, το οποίο θα φέρει τη ζωή με έναν άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, Rezko περπάτημα, εντοπίστε ένα νέο χόμπι ή διαλογιστείτε. Ζητήστε οικογενειακή υποστήριξη, από φίλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *